Αρχική σελίδα | Τα σπίτια των παιδιών

 

Τα σπίτια των παιδιών

 

Τα παιδιά διαβιούν σε σπίτια, όλα κτισμένα με δωρεές.

Ήδη λειτουργούν τα 4 πρώτα σπίτια που στεγάζουν 12-16 παιδιά το καθένα. Σε κάθε σπίτι μία μοναχή, σαν μάνα, φροντίζει μια ομάδα παιδιών διαφόρων ηλικιών, που μένουν μαζί της σαν σε μία οικογένεια, με χριστιανικές αρχές, με ξεχωριστή κουζίνα, ακριβώς σαν να ζούσαν με τους γονείς τους στο σπίτι τους. Ένα άλλο σπίτι στεγάζει αποκλειστικά τα αγόρια από τη στιγμή που μπαίνουν στην εφηβεία.

 

Υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή τουλάχιστον 5 ακόμη σπιτιών, για να περιοριστούν τα παιδιά κάθε οικογένειας στα 7 με 8. Μερικά τέτοια σπίτια θα συγκροτήσουν μια γειτονιά και οι γειτονιές ένα χωριό, με τις πλατείες του, το πάρκο του, τα γήπεδά του, το αναρρωτήριο και το σχολείο του. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, τα παιδιά μας θα μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα, θα μπορέσουν να προετοιμαστούν σωστά για το μέλλον. Δυστυχώς, οι οικονομικές δυνατότητες του Ιδρύματος δεν επιτρέπουν την κατασκευή άλλων σπιτιών, οπότε η ανέγερση νέων επαφίεται σε δωρεές, όπως πρόσφατα συνέβη με μία φιλάνθρωπη κυρία που ανέλαβε το κόστος κατασκευής ενός νέου σπιτιού.

Για να βελτιωθούν κι άλλο οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών, το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα έχει ξεκινήσει, με την αμέριστη βοήθεια των φίλων και δωρητών του, την κατασκευή κτιρίου βιβλιοθήκης στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσουν, πέραν της βιβλιοθήκης, αίθουσα διαλέξεων και εορταστικών εκδηλώσεων, αναγνωστήριο, εργαστήριο computers, ζωγραφικής και χειροτεχνίας καθώς και φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών.
 

Υπάρχει επίσης ανάγκη να κατασκευαστούν αναρρωτήριο και γυμναστήριο καθώς να ανοικοδομηθεί εκ νέου το κτίριο που περιλαμβάνει το αρχονταρίκι, τα δωμάτια φιλοξενίας και κάποια κελιά μοναχών.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί επιτέλους το μεγάλο όνειρο των παιδιών μας για το δικό τους ‘Ορθόδοξο Χωριό’. Ένα όνειρο που είχε αρχίσει να υλοποιείται αλλά η μεγάλη πυρκαγιά του 1995 το κατέστρεψε.

Εξ αποστάσεως δωρεά
www.easypay.gr

ή στο 801 802 803 804.
Σας ευχαριστούμε.