Αρχική σελίδα | Τα παιδιά μας

 

Τα παιδιά μας

Η μόρφωση των παιδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή τους και επομένως αποτελεί βασική φροντίδα του Λυρείου Ιδρύματος. Το Ίδρυμα παρέχει στα παιδιά του πλήρη εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Συγκεκριμένα, μέσα στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν Νηπιαγωγείο με ειδικευμένη νηπιαγωγό και τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο, που το διευθύνει η Ηγουμένη-Εκπαιδευτικός και υπόκεινται στην εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη συνέχεια, τα παιδιά φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια γειτονικών περιοχών (Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Παλλήνη).

Παράλληλα, καθηγητές (από τους οποίους πολλοί εθελοντές) διδάσκουν στα παιδιά ξένες γλώσσες, ενισχυτικά μαθήματα, μουσικά όργανα, βυζαντινή μουσική, ρυθμική γυμναστική, ζωγραφική και διάφορες άλλες χρήσιμες απασχολήσεις. Επιπλέον, τα παιδιά του Λυκείου παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια της ευρύτερης περιοχής της Βορειοανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Αγία Παρασκευή), προκειμένου να προετοιμασθούν για την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στο Λύρειο οι αφοσιωμένες μοναχές, με αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη ευαισθησία, βοηθούν τα παιδιά στη μελέτη τους, τα επιβλέπουν στα παιγνίδια τους, τα υποστηρίζουν στα ατομικά τους προβλήματα, τα μεταφέρουν στο σχολείο, τα συνοδεύουν στη θάλασσα, στις εκδρομές, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, σε διαλέξεις, σε κατασκηνώσεις, σε παρελάσεις και σε λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Για την καθημερινή ψυχαγωγία των παιδιών το Ίδρυμα διαθέτει παιδική χαρά, επιτραπέζια ψυχαγωγικά, παιδαγωγικά και λοιπά παιχνίδια, βιβλία, περιοδικά, τηλεόραση, Video, DVD player και μουσικά όργανα, τα οποία με πολύ αγάπη προσέφεραν φίλοι και δωρητές του Ιδρύματος.


 

 


 

Το Λύρειο Ίδρυμα παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά του. Στο Ίδρυμα υπάρχει επικοινωνία των παιδιών με τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα σε ημέρες και ώρες, κατά τις οποίες δεν διαταράσσεται το πρόγραμμα του σχολείου, των φροντιστηρίων και της μελέτης.

Τα παιδιά μπορούν να παραμείνουν στο Λύρειο και μετά την ενηλικίωσή τους, τα αγόρια ακόμη και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Η φροντίδα των μοναχών δεν σταματάει μόνο στην ανατροφή και στις σπουδές των παιδιών, φτάνει ακόμα και στην οικογενειακή τους αποκατάσταση. Μέριμνά τους είναι να καλοπαντρευτούν τα παιδιά, όπως θα επιθυμούσε κάθε γονιός. Το Λύρειο παρέχει στα παιδιά που παντρεύονται έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ιματισμό μέχρι και το ενοίκιο των πρώτων μηνών. Μέχρι σήμερα, έχουν τελεστεί περισσότεροι από 40 γάμοι παιδιών του Ιδρύματος, τα οποία δημιούργησαν ζηλευτές οικογένειες, που διατηρούν με το Ίδρυμα άριστους δεσμούς.

Τα παιδιά γνωρίζουν ότι, ακόμη και όταν φύγουν από το Ίδρυμα, οι μοναχές στο Λύρειο είναι συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε τους βήμα, όπως ένας στοργικός γονιός. Μάλιστα, κατά τη θερινή περίοδο στο Λύρειο φιλοξενούνται οικογένειες των οποίων οι μητέρες μεγάλωσαν σ΄ αυτό, σπούδασαν, παντρεύτηκαν και δημιούργησαν τις δικές τους ευτυχισμένες οικογένειες.

   

Εξ αποστάσεως δωρεά
www.easypay.gr

ή στο 801 802 803 804.
Σας ευχαριστούμε.